Mini galette z bananami i chrupiącym musli

Magdalena

Ciasta

15.11.2018 10:49

Mini galette z bananami i chrupiącym musli

* zdjęcie pochodzi z http://4healthfood.pl Aktualności i ciekawych informacji szukajcie też na Facebook’u Składniki: 250g mąki pszennej tortowej 60g cukru pudru 130g schłodzonego masła lub margaryny 1 jajko 2 duże banany 2 garście musli – polecam Musli Crunchy czerwone owoce z nasionami chia 4health cynamon Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę. Mini galette z bananami i chrupiącym musli Prosty, pyszny bananowy deser z chrupiącym musli. Takie galette możecie urozmaicić również w inne owoce np. jabłka i dodać odrobinę czekolady startej na tarce. Do przygotowania galette użyłam pysznego Musli Crunchy czerwone owoce z nasionami chia 4health. Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na silikonowej macie (można odrobinę podsypać mąką). Z tego przepisu możecie oczywiście przygotować również tradycyjną tartę (22 cm), ale ja polecam Wam spróbować tą wersję. Galette pieczemy w nagrzanym do 180-190 stopni piekarniku do ładnego zarumienienia (u mnie termoobieg, ale może być grzanie góra-dół). Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę lub na krócej do zamrażalnika. Na środek każdego placka układamy deserowy talerzyk, lekko dociskamy aby wyznaczyć kształt koła. Warto zapoznać się z pełną ofertą 4healt, bo jest naprawdę ciekawa i co najważniejsze smaczna ?

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/mini-galette-z-bananami-i-chrupiacym-musli/