Zupa neapolitańska (serowa z makaronem)

Karol
Zupy
20.02.2018 14:53
Zupa neapolitańska (serowa z makaronem)

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Zupa serowa z makaronem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 30 min. Ilość porcji 4 osoby Kalorii na 100g 150 5 from 2 votes Zupa serowa z makaronem Potrzebne składniki 1 l. bulionu 1 szklanka makaronu najlepiej kolanka (rurki lub muszelki) 100 g żółtego sera najlepiej parmezanu 2 żółtka 0,5 szklanki śmietany 18% natka pietruszki sól (biały pieprz) Sposób wykonania Bulion podgrzewamy prawie do zagotowania, wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości na średnim ogniu. Szybka, niewiele składników w sam raz na dzień, w którym nie mamy za dużo czasu, a trzeba się rozgrzać czymś ciepłym. Jednogarnkowa, a to też zaleta, Zupa niestety w sam raz na raz bo odgrzewanie jej nie wchodzi w grę. Ser trzemy na tarce, żółtka ucieramy w miseczce by były puszyste dokładamy ser i dokładnie mieszamy. Sycąca i rozgrzewająca zupa neapolitańska, czyli zupa serowa z makaronem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/zupa-neapolitanska-serowa-makaronem/