składniki: 500 g makaronu 2 solidne garście listków świeżej bazylii ok 250 ml śmietanki 30 % 1 łyżka masła sól,pieprz pomidorki koktajlowe ok 200 g Potem podsmażone listki bazylii przełożyć do wysokiego pojemnika i wlać trochę śmietanki aby dobrze się miksowało. Całość zmiksować blenderem aby rozdrobnić bazylię, można na gładko lub zostawić malutkie kawałeczki listków. Na zdjęciu może tego nie widać ale dzieki bazylii sos ma jasnozieloną barwę. Śmietankę zmiksowaną z bazylią przelać ponownie na patelnię, wlać też resztę śmietanki. Na patelni rozpuścić masło i wrzucić listki bazylii. Całość zredukować aby sos zgęstniał, doprawić do smaku solą i pieprzem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/11/makaron-w-sosie-bazyliowym.html