Ciasto Raffaello

Ciasta
13.11.2018 20:22
Ciasto Raffaello

Składniki: 500 g herbatników 200 g masła 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki likieru amaretto 1 szklanka wiórków kokosowych Sposób wykonania: Odlewamy 1,5 szklanki mleka i dokładnie mieszamy z mąką pszenną i ziemniaczaną, cukrem, cukrem waniliowym, likierem i żółtkami. Następnie powtarzamy warstwy herbatników i kremu uzyskując 3 piętra (na wierzchu powinien być krem). Do gotującego się mleka wlewamy powoli mleczną mieszankę jednocześnie energicznie mieszając za pomocą rózgi. Miękkie masło (o temperaturze pokojowej) ucieramy aż będzie puszyste (około 2 minut). Następnie dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń (łyżka po łyżce) cały czas miksując.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/11/ciasto-raffaello.html