Placki miodowe - 450 g mąki - 200 g miękkiego masła - 1/2 szkl cukru - 4 łyżki kwaśnej śmietany - 2 jajka - 4 łyżki miodu - łyżeczka sody - łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa - 1 kg sera z wiaderka - kostka masła - 2 budynie śmietankowe lub waniliowe - 1/2 szkl mleka - 1 szkl cukru - cukier waniliowy Najpierw przygotowuję placki miodowe. Dodaję budynie rozmieszane w 1/2 szkl mleka, cukier i cukier waniliowy. Nic dziwnego, bo to ciasto robi się dosłownie w 20 minut, a smakuje wybornie. Odstawiam do ostygnięcia, a potem wynoszę w chłodne miejsce lub wstawiam do lodówki. Piekę około 15-20 minut w 180 st C. Dziś chcę wam zaproponować jego bardziej pracochłonną wersję - z miodowymi plackami. Każdą z nich rozwałkowuję na wielkość blachy.