Domowe tortille

Obiad
25.07.2017 21:26
Domowe tortille

W placki można zawinąć na co tylko się ma ochotę i na słodko i na wytrawnie. Trzeba też uważać, by nie smażyć placków zbyt długo, wtedy za mocno się wysuszą i nie będą dały się zwijać. To świetny pomysł na lunch do pracy, czy drugie śniadanie na placu zabaw. Smażę na mocno rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) do pojawienia się czarnych bąbli z każdej strony. Domowe tortille 2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl gorącej wody łyżeczka soli 2 łyżki oleju Gotowe tortille odkładam na talerz i przykrywam wilgotną ściereczką (dzięki temu zachowają elastyczność). Odrywam po kawałku ciasta i posypując mąką wałkuję bardzo cienko (prawie na przezroczysto).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2017/07/domowe-tortille.html