Małże zapiekane (Cozze gratinate)

Katarzyna
Przekąski
10.11.2018 17:42
Małże zapiekane (Cozze gratinate)

bułki tartej papryczka chilli 6 łyżek startego parmezanu 3 łyżki posiekanej natki pieruszki 3 łyżki oliwy - Piekarnik ustawić na 250 stopni C. - Czosnek i chilli posiekać i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Mule nadziewane farszem z bułki tartej, parmezanu i pietruszki to prosta przystawka na ciepło, którą każdy seafoodlover musi spróbować ;) Składniki: 1 kg oczyszczonych małży kieliszek białego wina 3-4 ząbki czosnku 3/4 szkl. Dusić je pod przykryciem na dużym ogniu przez około 3 minuty, aż się otworzą. - Odcedzić je z płynu, który zachować do farszu. Wymieszać i dodać tyle łyżek płynu z gotowania małży, aby masa zrobiła się kremowa, ale nie zbyt płynna.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/11/maze-zapiekane-cozze-gratinate.html