Składniki: 250 g makaronu tortellini fasola szparagowa 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 1 kulka sera mozzarella 250 ml śmietany 18% lub 30% 2/3 kostki sera żółtego sól pieprz na sos beszamelowy 250 ml mleka gałka muszkatułowa sól pieprz 1,5 łyżki mąki 1 łyżka masła Wykonanie: Pyszna zapiekanka z pierożkami tortellini, papryką i fasolką szparagową oprószona serem żółtym i mozzarellą w sosie beszamelowym po prostu niebo w gębie! Na patelni rozpuścić masło dodać mąkę, gdy się zarumieni dolać mleko i przyprawy, gotować do czasu aż zgęstnieje cały czas mieszając. Fasolkę szparagową poprzecinać na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lubieessc.blogspot.com/2018/11/zapiekanka-z-tortellini.html