Soczyste podudzia z kurczaka pieczone w sosie czosnkowym z pomidorami, znakomicie sprawdzą się na świąteczny obiad Składniki: 12 podudzi z kurczaka 2 pomidory 1 cebula 200 g śmietany 2 łyżki mąki 1/2 szklanki wody 4 ząbki czosnku sól i pieprz papryka słodka Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy solą, pieprzem, papryką słodką. Sosem zalewamy kurczaka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st., pieczemy około 1 godz. 30 min. Upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Pomidory mieszamy z cebulą i przykrywamy kurczaka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obzarciuch.pl/2018/11/kurczak-w-sosie-czosnkowy-z-pomidorami.html