Author: Cooking for Emily Serves: 4 Ingredients 1 udko z kurczaka 1 por 1 łyżka masła klarowanego 2 litry rosołku (ja miałam drobiowy ale można użyć warzywny) 1 kg dyni 1 puszka pomidorów krojonych ⅓ szklanki kaszy jaglanej sól, pieprz do smaku pół pęczka natki pietruszki Instructions Udko z kurczaka zalać wodą, gotować ok 10 minut aż zbiorą się szumowiny, odlać wodę, udko przemyć i odłożyć. Zjadasz talerz i czujesz ze zrobiłaś dla siebie coś dobrego:) 5.0 from 1 reviews Zupa z dynią, kurczakiem i kaszą jaglaną Drukuj Prep time 10 min Cook time 30 min Total time 40 min Pełna dobroci zupa z dynią, pomidorami, kurczakiem, kaszą jaglaną i natką pietruszki. Do garnka z porem wlać rosołek, dodać udko z kurczaka i gotować ok 10 minut. Dodać pokrojoną dynię i kaszę, gotować ok 10 minut, dodać pomidory i gotować dalej aż dynia zmięknie a kasza się ugotuje. Z części powstał torcik warzywny (wkrótce też na blogu) a z reszty zrobiłam gar zupy. Byłyśmy w zeszłym tygodniu z Emilką na imprezie Halloween skąd przyniosłyśmy wielką dynię z wyciętym podłym uśmieszkiem.