Pychota :) Składniki: (porcja do 2-3 kaw) - kawa latte lub cappuccino - 2 gałązki rabarbaru - 2 łyżeczki cukru brązowego - 1-2 łyżeczki wody - 2-3 małe gałki lodów śmietankowych - lód w kostkach opcjonalnie Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki. Dodajemy do każdej szklanki z kawą jedna gałkę lodów (opcjonalnie parę kostek lodu) i na wierzch naszą konfiturę rabarbarową. Dodajemy do każdej szklanki z kawą jedna gałkę lodów (opcjonalnie parę kostek lodu) i na wierzch naszą konfiturę rabarbarową. Przygotowujemy sobie kawę z mlekiem najlepiej z ekspresu. Przygotowujemy sobie kawę z mlekiem najlepiej z ekspresu. Miłość do rabarbaru mi pozostała ale teraz wolę zrobić z niego coś w rodzaju konfitury. Ale uwielbiam również w upalne dni wypić kawę mrożoną z rabarbarem. Jeśli nie posiadamy ekspresu to możemy ewentualnie użyć jakiegoś zaparzacza do kawy. Jeśli nie posiadamy ekspresu to możemy ewentualnie użyć jakiegoś zaparzacza do kawy. Na patelnię wrzucamy rabarbar, cukier i wlewamy wodę.