⦁ sok z 1/2 limonki ⦁ 1 łyżka miodu ⦁ 1 łyżeczka musztardy ⦁ 2 łyżki oliwy ⦁ po pół łyżeczki bazylii i oregano suszonych ⦁ kilka świeżych listków mięty Wykonanie: Składniki: ⦁ 200 g makaronu ryżowego ⦁ około 300 g arbuza bez skóry ⦁ dwie garści rukoli ⦁ około 1/2 szklanki grzanek czosnkowych 11/06/2018 Sałatka z makaronem ryżowym i arbuzem Co prawda mamy listopad i w kuchni od dawna królują iście jesienne składniki: cynamon, czekolada, orzechy i dynia... Ale zanim już na dobre wejdziemy w tę głęboko jesienną aurę oraz pierwsze bożonarodzeniowe akcenty, mam dla Was małe, pyszne przypomnienie smaków lata. Makaron ryżowy wkładamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na około 10 minut. Odcedzony makaron wkładamy do miski, dodajemy rukolę, kawałki arbuza, dodajemy dressing i wszystko mieszamy.