ok. 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 czerstwa bułka 1 jajko 1 cebula 1 – 1 i 1/2 łyżki musztardy sól, pieprz Sos: 150 g wędzonego boczku 1 cebula 400 g pieczarek 1 szkl. bulionu warzywnego 3/4 szkl. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mielone kotlety z obu stron na złoto (ja wstępnie podsmażone kotlety wstawiłam na około 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni). śmietanki 30% 1 łyżka mąki pszennej mielona papryka słodka 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz W razie potrzeby zagęszczamy sos 1 łyżką mąki rozrobioną w około 1/4 szkl. W tym zestawieniu niczego moim zdaniem już nie brakuje, ale jeśli chcecie zawsze możecie dorzucić surówkę z marchewki czy tarte buraczki. Mielone podajemy z ugotowanym ryżem oraz sosem pieczarkowym. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, musztardę, cebulę oraz odciśniętą bułkę. Dodatkowo: ugotowany na sypko ryż Bułkę zalewamy niewielką ilością wody lub mleka i odstawiamy do namoczenia. Kotlety mielone podane razem z ryżem i sosem pieczarkowym. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.