Placuszki 1 banan 7 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki puree z dyni 1 łyżka oleju Przyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatołowa, kakao Powidła 5 łyżek puree dyniowego 2 spore śliwki cynamon, kardamon Do podania Syrop klonowy/miód Przygotowanie: Składniki na placuszki zblednij i przypraw do smaku. Co więcej – można je zajadać bez wyrzutów sumienia, bo nie zawierają dodatku cukru, są smażone na suchej patelni – no i są zrobione niemal całkowicie a kszy jaglanej. Te placuszki dyniowe z kaszy jaglanej z powidłami dyniowymi to strzał w dziesiątkę. Przepis na te pankejki jest bardzo prosty i na pewno sobie z nim poradzicie. A przy okazji takie śniadanie doskonale wpisuje się w trend zero waste, powstało dosłownie z resztek! W międzyczasie w rondlu podgrzej pokrojone śliwki i puree dyniowe z odrobiną wody. O to przecież chodzi, bo rano – przynajmniej ja – chcę zjeść pożywne i pyszne śniadanie jak najszybciej. Placuszki zero waste Jeżeli będziecie robić kasze na obiad, najlepiej ugotować jej trochę więcej. Smaż na złoto ok. 2 minuty z każdej strony.