Mini tarty z warzywami i kiełbasą żywiecką

Magdalena
Przekąski
05.11.2018 17:14
Mini tarty z warzywami i kiełbasą żywiecką

Składniki: (na 4 sztuki) - 1 opakowanie ciasta francuskiego (nie mrożonego) - 3 pełne garści warzyw na patelnię* - około 3 cm kiełbasy żywieckiej Henryk Kania - 2 jajka klasy M - 3 pełne łyżki białego serka naturalnego - 3 łyżki startego żółtego sera - olej do podsmażenia warzyw - świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku - sól do smaku - sezam do obsypania tart *używamy ulubionych, ilość dostosujemy do wielkości form na mini tarty Przygotowanie: Rozwijamy ciasto francuskie. Mini tarty z warzywami i kiełbasą żywiecką Proste w przygotowaniu, pełne pysznego farszu, idealne na przyjęcie. Przepis na 4 mini tarty z warzywami i kiełbasą żywiecką. Z reszty ciasta wycinamy paseczki, z którym zrobimy kratkę na mini tartach. Nasze mini tarty pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, z termoobiegiem). Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy nasze warzywa na patelnię i chwilę smażymy. Czas pieczenia około 25-30 minut (tarty należy obserwować, bo czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Mini tarty z warzywami i kiełbasą żywiecką Formy na mini tarty smarujemy masłem lub margaryną. Tak przygotowane warzywa z kiełbasą przekładamy do miski, dodajemy biały serek, całe jajko i starty żółty ser. Tak przygotowane tarty wspaniale smakują w towarzystwie domowych sosów. Każdą ozdabiamy paskami ciasta francuskiego tworząc kratkę (dociśnijcie paski do brzegów, aby ciasto się zlepiło).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/mini-tarty-z-warzywami-i-kielbasa-zywiecka/