Zapiekanka makaronowa z kiełbasą

Milena
Zapiekanki
05.11.2018 15:54
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą

Składniki na zapiekankę makaronową z kiełbasą: 250 g makaronu (dałam kokardki) 3 pętka cienkiej kiełbasy (około 250 g) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 2 cebule 2 pomidory około 150 g sera żółtego papryka ostra, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, sól, pieprz Przygotowanie Najlepiej, żeby nie była drobno rozdrobniona i na pewno nie wybierajmy takiej, która ma mięso oddzielane mechanicznie w składzie. Pamiętajcie tylko, żeby wybrać taką dobrej jakości, bez zbędnych dodatków typu fosforany czy karagen, o jak największej zawartości mięsa (powinno go być jakieś 70-80%). Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i warzywami to pyszny i szybki przepis na obiad dla całej rodziny. Dałam również wieprzową kiełbasę w typie śląskiej: parzoną z widocznymi kawałkami tłuszczu. Makaron gotujemy al dente (czyli na półtwardo) w osolonej wodzie. Kiełbasę kroimy w plastry, cebulę w piórka. Robi się ją błyskawicznie, nie wymaga wielu składników, a jej przygotowanie nie sprawi trudności nawet początkującym kucharzom.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2018/11/zapiekanka-makaronowa-z-kielbasa/