Składniki (na 3 porcje) 500 g ugotowanej kaszy jaglanej 4-5 dużych różyczek brokuła garść jarmużu garść pomidorków koktajlowych 120 g fasolki szparagowej zielonej (może być świeża lub mrożona) garść orzechów (u mnie to orzechy włoskie i nerkowce) po łyżce pestek dyni i słonecznika 2 łyżki oliwy lub oleju pieprz i sól do smaku Przygotujemy z niej jaglankę, placuszki, pyszne desery, wegańskie pieczenie lub po prostu jak dziś, sałatkę, którą możemy zjeść na lunch, kolację, lub jako dodatek do mięsa na obiad. Możemy ją przyrządzić na słodko i wytrawnie, na śniadanie, obiad i kolację. Sałatka gotowa, przekładamy ją na talerze lub pakujemy do pojemniczków i zabieramy następnego dnia do pracy/szkoły. Smacznego! Na koniec całość mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy oliwę/olej. Kasza jaglana jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu, więc poleca się ją osobom, które go nie tolerują.