Składniki (keksówka 24 cm) 2 jajka 2 dojrzałe banany 1/2 szklanki cukru (jeśli banany są bardzo dojrzałe, to cukru powinno być mniej) 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego 200 g kefiru/maślanki 1/2 łyżeczki cynamonu [shopeneo-widget id=e4f93204-65e5-40eb-9486-bd8622ace8bb] Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i kiedy lekko przestygnie wyciągamy z blaszki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Z drugiej strony, mają w sobie mnóstwo smaku i są bardzo słodkie. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz olej. Kiedy wszystko się połączyło, wsypujemy składniki suche i mieszamy zawartość miski łyżką. Bardzo dojrzałe banany nie wyglądają zbyt apetycznie, to fakt. Wszystko dokładnie miksujemy aż cukier się rozpuści i masa zbieleje. Następnie wlewamy kefir, dodajemy rozgniecione banany i jeszcze raz miksujemy. Świetnie smakuje w towarzystwie szklanki mleka lub kawy.