Aby zupa była bardziej pożywna wzbogaciłam ją o pulpeciki. składniki: 350 g fasolki szparagowej 1 nieduża kalarepa (200 g) 2 nieduże marchewki (200 g) 1 duża cebula (150 g) 2 średnie ziemniaki (200 g) 2 l dowolnego bulionu 2 gaście posiekanej natki pietruszki 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 łyżka mielonego lnu 3 łyżki śmietany 18% sól,pieprz Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki, dałam żółtą i zieloną. Do mięsa mielonego dodać 1 łyżkę mielonego lnu oraz sól i pieprz do smaku. Potem wrzucić pulpeciki i gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zagotować i gotować aż warzywa będą aldente ok 15-20 minut. Do zupy można dodać różne warzywa jakie mamy pod ręką. Do zupy wrzucić ziemniaki oraz kalarepę. U mnie jest fasolka szparagowa, marchewka, ziemniaki, kalarepa i cebula.