Rolada ze śliwką – składniki: 1 polędwica wieprzowa 150 g suszonych śliwek łyżeczka czosnku granulowanego łyżka majeranku oliwa biały pieprz i sól 250 ml bulionu grube nici do związania mięsa. Polędwicę naciąć wzdłuż jej boku na 3/4 głębokości i rozłożyć na desce, po czym ubić cienko niczym kotleta. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć mięso na rumiany kolor z każdej strony. Rolada ze śliwką, którą przygotowałam wychodzi wilgotna, pyszna do klusków śląskich, ale także sprawdzi się jako przystawka. Rolada ze śliwką – pyszna pieczeń, którą polecam zrobić z polędwicy wieprzowej. Rolada ze śliwką – wykonanie: Śliwki namoczyć przez noc w wodzie, odcedzić.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://katarzynarzepecka.pl/2018/10/rolada-ze-sliwka.html