Chaszlama- ormiańska zupa warstwowa gotowana na piwie

Obiad
30.10.2018 21:46
Chaszlama- ormiańska zupa warstwowa gotowana na piwie

Przedstawiam Wam Chaszlamę po mojemu 🙂 Składniki na 2 porcje: – 300g wołowiny – 1 cebula – 8-10 małych ziemniaków – 6 malutkich papryk ( jeśli są duże to dwie) – 8 pomidorków koktajlowych – 300 ml piwa – 1 pęczek kolendry – 1 pęczek koperku – 1 pęczek bazylii – sól i pieprz wg smaku Na cebulę wyłożyć ziemniaki, jeśli papryka jest mała- wykładać w całości, jeśli duża, to należy ją pokroić w grube plastry, następnie pomidorki i ugotowane i mięso pokrojone w dużą kostkę. Jest wiele rożnych przepisów na tę zupę i każda rodzina ormiańska modyfikuję ją po swojemu. Warzywa układa się warstwowo, zaczynając od cebuli, pokrojonej w dość cienkie krążki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/kuchnia-ormianska/chaszlama-ormianska-zupa-warstwowa-gotowana-piwie/