Pasta rybna z wędzonej makreli - śniadaniowy hit!

Śniadania
29.10.2018 18:11
Pasta rybna z wędzonej makreli - śniadaniowy hit!

Składniki potrzebne do przygotowania pasty z wędzonej makreli 1 makrela wędzona 3 jajka ugotowane na twardo 3 – 4 większe korniszony lub 2 duże ogórki kiszone Pół cebuli bardzo drobno posiekanej w kostkę 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Przygotowanie pasty rybnej jest naprawdę proste, jedynym wyzwaniem jest umycie rąk po oczyszczeniu wędzonej ryby z ości ;)Makrelę dokładnie obieramy z ości – najlepiej placami – a oczyszczone mięso przekładamy do miski. Może z powodzeniem konkurować z tradycyjną awanturką z makreli. Ogórki (korniszony lub ogórki kiszone) także kroimy w drobną kostkę i dodajemy do posty razem z cebulką. Ta mieszanka delikatnego mięsa ryby z ostrym smakiem korniszonów oraz musztardy doprawiona majonezem jest naprawdę warta spróbowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://korniszonki.blogspot.com/2018/10/pasta-z-wedzonej-makreli.html