Gofry wytrawne z szynką, serem i szpinakiem

Karol
Śniadania
27.10.2018 11:29
Gofry wytrawne z szynką, serem i szpinakiem

Gofry wytrawne z szynką, serem i szpinakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Gofry wytrawne z szynką, serem i szpinakiem Potrzebne składniki 1 szklanka mąki 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko kilka plasterków szynki kilka plasterków sera żółtego spora garść świeżych liści szpinaku kilka listków bazylii sól (pieprz, słodka papryka) do posmarowania serek kanapkowy pomidor (oliwki, koperek lub pietruszka do dekoracji) oliwa do posmarowania gofrownicy Miałem zawsze wrażenie, że to babranina w kuchni, że kupa mycia potem i w ogóle to uciążliwe danie, a okazuje się, że to się robi piorunem. Szczerze robiłem gofry chyba pierwszy raz w życiu, a gofry wytrawne to chyba i pierwszy raz również jadłem. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Podczas jedzenia jedna z osób przy stole stwierdziła, że jak zabraknie chleba to robimy gofry. Na rozgrzaną gofrownicę posmarowaną oliwą nakładamy masę na gofry i pieczemy do zarumienienia. Gofry możemy złożyć jak kanapkę przykrywając drugim i np. zabrać do szkoły, czy pracy. Po pierwsze gofry strasznie szybko się robi. Mieszamy mąkę z proszkiem i mieszając dosypujemy powoli do masy. Ser możemy zetrzeć na tarce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/gofry-wytrawne-z-szynka-serem-i-szpinakiem/