Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Fasolka po bretońsku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 400 g fasoli typu Jaś 150 g boczku 300 g kiełbasy 1 puszka pomidorów bez skórki 1 puszka koncentratu pomidorowego 2 łyżki majeranku 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 liście laurowe 3 ziela angielskie pieprz (sól) Pod koniec gotowania fasoli jak już będzie lekko miękka przesmażamy boczek na patelni i wrzucamy do fasoli. Rano zlewamy wodę i wrzucamy fasolę do garnka z zielem angielskim i liśćmi laurowymi i zalewamy świeżą wodą ok 3 cm ponad poziom fasoli. Warto też zamieszać co jakiś czas by nie przypaliła się na dnie garnka. Sposób wykonania Fasolę zalewamy wodą połowę ponad objętość i zostawiamy na noc. Jednak ciężkie danie i dużo się go zjeść nie da, a może raczej nie polecam. Zrobiłem wielki gar i zamrożę sobie na kolejne obiady trochę. Fasolka po bretońsku to kolejne danie z mojej młodości. Jeszcze chwilę smażmy co jakiś czas mieszając i całość dodajemy do garnka.