Sajgonki z krewetkami w panierze z ciecierzycy

Picante-
Obiad
27.10.2018 8:10
Sajgonki z krewetkami w panierze z ciecierzycy

Z produktami możecie zapoznać się TUTAJ Składniki: - około 10-12 sztuk papieru ryżowego - około 200 g krewetek - 1 cebula - około 200g makarony ryżowego - około 1/3 szklanki sosu sojowego - 1 marchewka - 1 mała cukinia - 5-6 sztuk pieczarek - 1 papryczka chilii - około 1 szklanka panieru z ciecierzycy - 1 jajko - 3 łyżki oliwy Wykonanie: Krewetki czyścimy. Jako, że dziś sobota mamy dla Was pomysł na super przekąskę, która sprawdzi się na wieczorne, sobotnie spotkanie z przyjaciółmi. Postanowiliśmy panierować je w bardzo fajnym produkcie - panierze z ciecierzycy, który poznaliśmy dzięki marce Mamut S.A.. Sajgonki panierujemy w jajku, a następnie w panierze z ciecierzycy. Zawartość patelni przekładamy do miski, dodajemy makaron ryżowy, dodajemy ocet ryżowy i sos sojowy, mieszamy. Marchewkę ścieramy na tarce, a wszystkie pozostałe warzywa kroimy w bardzo drobną kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2018/10/sajgonki-z-krewetkami-w-panierze-z.html