Można je podać z dowolnymi dodatkami. składniki: 600 g kalafiora 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 duże jajko surowe 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz bułka tarta i ziarna siemienia do panierowania olej do smażenia Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na miękko. Robiłam już kotlety z jajek i kotlety z kalafiora a teraz połączyłam te składniki i powstały kotleciki kalafiorowo-jajeczne. Masa będzie dosyć luźna, można dodac nieco więcej bułki tartej ale na patelni kolteciki zrobią się ładne i zwarte. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/10/kotleciki-kalafiorowo-jajeczne.html