Do puree z dyni dodałam mus z mango oraz sok marchewkowy, dzięki temu wyszło pyszne i odżywcze smoothie w kolorze jesieni, w którym smak dyni jest mało wyczuwalny - na pierwszy plan wysuwa się tu smak mango, a za nim czuć marchewkę. Do puree z dyni dodałam mus z mango oraz sok marchewkowy, dzięki temu wyszło pyszne i odżywcze smoothie w kolorze jesieni, w którym smak dyni jest mało wyczuwalny - na pierwszy plan wysuwa się tu smak mango, a za nim czuć marchewkę. Rada: Gdy nie mamy w domu sokowirówki lub gdy czas nas goni i nie mamy czasu na bawienie się z marchewkami to możemy skorzystać z gotowych soków marchewkowych, ale muszą one być dobrej jakości i bez dodatków. Rada: Gdy nie mamy w domu sokowirówki lub gdy czas nas goni i nie mamy czasu na bawienie się z marchewkami to możemy skorzystać z gotowych soków marchewkowych, ale muszą one być dobrej jakości i bez dodatków. Takie smoothie to dobry pomysł na przemycenie dyni, gdy ktoś za jej smakiem nie przepada. Takie smoothie to dobry pomysł na przemycenie dyni, gdy ktoś za jej smakiem nie przepada. Czasami zostaje nam niewielka ilość puree z dyni i nie wiemy co z nim zrobić... Można z niej przygotować nie tylko dania wytrawne, ciasta, desery czy dżemy, ale przyda się również do smoothie lub koktajli. Składniki: Dynię obieramy ze skórki, czyścimy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku 15-20 min. w temp. 200 stopni. Mango obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając pestkę.