Zapewne składniki na ten chlebek znajdą się w każdej kuchni, więc do dzieła 😉 Składniki na 8 chlebków: – 500g mąki pszennej – 350ml ciepłej wody – 1 łyżeczka cukru – 1łyżeczka soli – 2 łyżeczki drożdży instant| – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – 2 łyżki oliwy z oliwek Po tym czasie należy podzielić ciasto na 8 równych kawałków i odstawiamy na kolejne 10 minut. Gotowe ciasto włożyć do miseczki posmarowanej oliwą, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce (bez przeciągów) na około 1 godzinę. Rozwałkować 8 placków ( ja wykładałam ciasto na podsypaną mąką blachę, spłaszczałam kulki ciasta i rozciągałam rękami do pożądanej wielkości). Chcę podzielić się z Wami banalnie prostym przepisem na pieczywo idealnie pasujące do wszelkiego rodzaju kanapek, past, humusu czy sosów. Rozwałkowane placki wyłożyć na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia i przyprószonym mąką.