Na 4 tosty: 8 kromek chleba tostowego 3-4 łyżeczki musztardy sarepskiej 8-12 plasterków cienko pokrojonej szynki około 150 g startego sera- najlepiej gruyere 4 łyżki masła 4 jajka Tosty wyjmujemy z piekarnika, smarujemy je sosem beszamelowym, na wierzch wykładamy jajko sadzone. Po około 5 minutach tosty przewracamy na drugą stronę i posypujemy je resztą sera. Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 czubata łyżka mąki 1 szkl. Udostępnij Zapisz Pod tą nazwą kryją się tosty z szynką, serem, sosem beszamelowym i sadzonym jajkiem. Następnie kładziemy po 2-3 plasterki szynki, posypujemy serem, wykorzystując mniej więcej połowę. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła. Następnie cienkim strumieniem wlewamy mleko, cały czas mieszamy, by nie utworzyły nam się grudki. Wsypujemy mąkę i cały czas mieszając, podsmażamy całość przez około 2 minuty.