Składniki: – 500g filetów z piersi kurczaka – 1 cebula – 3-5 ząbków czosnku – 1 jajko, 1 łyżeczka kurkumy – 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 1/2 łyżeczki pieprzu – 1 łyżeczka ziół prowansalskich – sól wg smaku. Dodatkowo: – 100g pora -150g pieczarek – 50g sera żółtego – 3 łyżki jogurtu typu greckiego – garść posiekanej bazylii – sól i pieprz wg smaku. Jeśli często robicie potrawy z filetów z piersi kurczaka, to proponuję wypróbować ten przepis i przyrządzić takie łódeczki drobiowe z porowo-pieczarkowo-serowym nadzieniem. Na patelni podgrzać łyżkę oleju lub masła klarowanego, podsmażyć por, dodać pieczarki, smażyć przez około 3-4 minuty. W tym czasie por pokroić w cienkie krążki, pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Łódeczki napełnić mieszanką warzywno-serową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.