MENU NA TYDZIEŃ: THE BEST OF NIEDZIELNY KUCHARZ

Agnieszka
Obiad
15.10.2018 9:21
MENU NA TYDZIEŃ: THE BEST OF NIEDZIELNY KUCHARZ

Staraliśmy się odpowiadać na wszystkie pytania i stosować do sugestii, choć nie zawsze daliśmy radę z braku czasu, jak z listą zakupową dołączaną do tygodniowych menu, której, co jest naszym wielkim wyrzutem sumienia, ostatnio nie zamieszczamy zbyt regularnie. Kurczak faszerowany wątróbką, pizza gotowa w 10 minut, kaczka z jabłkami, domowy kebab i calzone z warzywami – to pięć hitów, najbardziej klikanych przez Was przepisów na naszym blogu. Mamy dla Was najprostszy na świecie przepis na domowy kebab z kurczaka – pachnący przyprawami, pełen warzyw, z chudym mięsem, podany w smakowitych chlebkach też własnego wyrobu. Start był absolutnie spontaniczny, wcześniej dużo rozmawialiśmy o blogu, że mamy sporo fajnych przepisów, jakieś doświadczenie w planowaniu gotowania i że może warto podzielić się tym z innymi. W Niedzielnym Kucharzu opisujemy głównie przepisy podpatrzone u innych (staramy się zawsze podać źródło), czasem lekko zmodyfikowane, natomiast, i tu znowu czujemy dumę, kurczak po staropolsku to jest nasz przepis, wypracowany w trakcie wielu prób. Jeśli chodzi o przepisy, to absolutnym hitem jest Pieczony kurczak nadziewany wątróbką, jeden z pierwszych naszych wpisów na blogu. Ugotujmy to jeszcze raz:) 431 wpisów, 355 przepisów, 8 poradników, mnóstwo dobrego jedzenia, pozytywnej energii od Czytelników i radości z gotowania w Niedzielnym Kucharzu, który 17 października skończy roczek. Wracając do bloga, niesamowicie nas cieszy, że pomimo bardzo krótkiego czasu istnienia Niedzielnego Kucharza kilka naszych wpisów znalazło się bardzo wysoko w wyszukiwarce Google. Jesteśmy z niego specjalnie dumni, ponieważ powstał on na bazie naszych własnych doświadczeń i wiedzy zdobytej na ten temat. Numerem jeden na blogu i internecie w swojej kategorii jest nasz poradnik Jak przechowywać mięso. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. Jak dobrze upiec kaczkę, tak żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Podobnie jest z domowym kebabem, calzone i kaczką z jabłkami. Pierwszego dnia było u nas na blogu 5 osób, w tym dwie to my:)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/menu-na-tydzien-best-niedzielny-kucharz/