Podłużne pulpety z pieczarkami tym różnią się od pulpetów okrągłych, że można w nich zmieścić więcej farszu. No i o to chodzi. Historia z naszymi podłużnymi pulpetami jest taka, że powstały jako produkt uboczny innego obiadu. Często gotujemy w taki sposób, żeby jednego dnia przygotować składniki do co najmniej dwóch obiadów (więcej o tym, jak to robimy przeczytasz np. w naszym ostatnim menu na tydzień). Podłużne pulpety z pieczarkami podaliśmy z ryżem z brokuła. Jest to po prostu posiekany drobno brokuł – możesz go też zetrzeć na tarce, albo zmiksować w malakserze. Potem smażysz go lub pieczesz, aż zmięknie. Ryż z brokuła je się zupełnie inaczej niż całe różyczki brokułowe:)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niedzielnykucharz.pl/pulpety-z-pieczarkami/