(1 porcja) - 1 burak - 2 jajka ugotowane na twardo - 2 ogórki konserwowe ( mogą być też pikle) - 1 kromka chleba typu “Pumpernikiel“ - 1 łyżka musztardy francuskiej - 1 łyżka majonezu - gałązka rozmarynu - pieprz, sól Buraka obierz, umyj, posyp delikatnie solą, pieprzem, połóż na nim gałązkę rozmarynu i zawiń w folię aluminiową. kółko (możesz użyć kuchennego ringu), ułóż na nim 1/2 pokrojonego w kosteczkę buraka, następnie jajko tę warstwę delikatnie posmaruj majonezem. Pokrój (każdy składnik oddzielnie) w drobną kosteczkę: upieczonego buraka, jajka i ogórka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/08/01/tatar-z-buraka/