Wilgotna Babka Dyniowo - Imbirowa

Iwona
Ciasta
12.10.2018 18:41
Wilgotna Babka Dyniowo - Imbirowa

2 czubate łyżeczki kakao 1-2 łyżki drobno posiekanych orzechów ewentualnie kuleczki czekoladowe do ozdoby Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! Niepełna szklanka dyni (szklanka o pojemności 250 ml ) Składniki na foremkę keksową lub rynienkę 25 x 11 cm: 1 czubata szklanka mąki 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła w temp. pokojowej niepełna szklanka puree dyniowego 3 jajka w temp.pokojowej kl. M 3/4 szkl. cukru najlepiej trzcinowego 2 cm startego korzenia imbiru 2 szczypty cynamonu 1 czubata łyżeczka kakao ewentualnie starta skórka z 1/3 pomarańczy Polewa czekoladowa z orzechami: 5 łyżeczek cukru 15 g masła 1 łyżka zimnego mleka Pyszna, wilgotna babka zawierająca w sobie pyszne, skarby jesieni. Zapraszam :)1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/10/wilgotna-babka-dyniowo-imbirowa.html