Choć spaghetti z pieczonym kalafiorem w sosie pomidorowym składa się z banalnych składników, ma nieprawdopodobny smak. Krok 5 Wyciągnij kalafiora z piekarnika, dodaj do makaronu, całość wymieszaj z sosem pomidorowym (sos dodawaj według własnego uznania,nie musisz wlewać całego). Spaghetti z pieczonym kalafiorem w sosie pomidorowym smakuje wspaniale i jest bajecznie proste w przygotowaniu. Zagotuj ponownie wodę, w której blanszowany był kalafior, włóż do środka makaron spaghetti, gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do rondla wlej passatę, wrzuć do niej pół główki malej cebuli, 1 rozgnieciony ząbek czosnku, łyżkę masła, liść laurowy i gotuj bez pokrywki na małym ogniu przez 20 minut. Drobiowe pulpeciki z serem Sycylijska pasta z kalafiorem, rodzynkami i orzechami Krok 1 Zagotuj w garnku 2-3 litry wody, dość mocno posól, jak wodę do gotowania makaronu. Kto by pomyślał, że w kalafiorze, kojarzącym się u nas głównie w kalafiorową, drzemie takie potencjał! Liczba porcji: 2 Składniki: Kalafior – mała główka 1/2 opakowania makaronu spaghetti (lub wedle uznania) Tarty parmezan Siekana bazylia lub pietruszka do posypania Sól i pieprz Polecamy też pieczonego kalafiora z sosem romesco. Spaghetti z pieczonym kalafiorem to specjalność sycylijskiej kuchni. My odkrywamy smaki pieczonego kalafiora od dłuższego czasu i jesteśmy w nim zakochani. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut, mieszając cząstki kalafiora, gdy zaczną się przypalać. Pół główki cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżka masla Liść laurowy Przygotowanie: Wodę z gotowania przykryj i zachowaj.