Z moją ukochaną cukinią na dodatek <3 Placuszki są zdecydowanie niskokaloryczne i fit :) (niski IG) SKŁADNIKI (na ok. 15 szt.) 4 szklanki startej na grubych oczkach dyni hokkaido 2 szklanki startej cukinii (ze skórką) - niestety nie zważyłam warzyw przed starciem 1 mała biała cebula 5-6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka po 1/2 łyżeczki kurkumy, imbiru i słodkiej papryki szczypta chili sól morska, świeżo mielony pieprz oliwa/olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Cukinię, cebulę i obraną dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach. 2018 Placki z dyni i cukinii Autor: Małgorzata Chyla o 08:21:00 Etykiety: cukinia, dynia, placki, placki cukiniowe, placki dyniowe, placki warzywne, placuszki, przepisy z cukinią, przepisy z dynią, wege przepisy, wegetariańskie Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Placuszki podajemy z ulubionym sosem -np czosnkowym + pestki jak u mnie, pomidorowym czy jakimś grzybowym, lub po prostu z jogurtem i ziołami :) Formujemy kotleciki i smażymy z dwóch stron na złoto na rozgrzanym oleju. A jeśli szukacie dobrej patelni do swojej kuchni - zajrzyjcie TU - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie