Składniki 50 g parmezanu 800 g ugotowanych mączystych ziemniaków, najlepiej z poprzedniego dnia 150 g mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 80 g bułki tartej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka czosnku granulowanego bułka tarta do panierowania olej roślinny do smażenia Zdjąć pokrywę naczynia miksującego, przemieszać kopystką, rozdrobnić 20s/obr.3. 3. Do naczynia miksującego włóż parmezan, rozdrobnić 15-20 s/obr. 2. Do naczynia miksującego włóż ziemniaki pokrojone w mniejsze kawałki. Rozdrobnić przy pomocy kopystki 20s/obr.3 Smaż na średnim ogniu, po kilkanaście sztuk, z obu stron na złoty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kuron.com.pl/przepisy/kuleczki-ziemniaczane-z-parmezanem-thermomix/