Składniki: 1,5 szklanki mąki dowolnego rodzaju 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka kakao naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka + 1 łyżka cukru/ksylitolu/erytrolu 4 łyżki miodu lub innego słodzidła 700 g jabłek cynamon Jabłka obierz, pokrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z łyżką miodu i cynamonu. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 126,2 kcal białko – 4,6 g tłuszcze – 2,4 g węglowodany – 24,6 g Gotową masę przelej do tortownicy o średnicy 20 cm, wysyp jabłka i piecz w temp. 170 °C przez około 30 – 40 minut. Na końcu dodaj płatki oraz łyżkę miodu, wymieszaj rózgą kuchenną do połączenia się składników.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smaczna-dieta.pl/ciasto-czekoladowe-z-jablkami/