Smaczne gołąbki nadziane farszem z dzikim ryżem i mięsem mielonym zapieczone w sosie pomidorowym 1 mała główka kapusty 500 g mięsa mielonego 1 1/2 szklanki dzikiego ryżu z parabloilicznym + 3 szklanki wody majeranek papryka słodka sól i pieprz ziele angielskie liść laurowy 3 pomidory 2 łyżeczki koncentratu 1 szklanka wody Uformowane gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy około 1 szklankę wody, wrzucamy parę ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych. W międzyczasie z kapusty odcinamy głąb i wkładamy ją do garnka z wodą. Gdy liście lekko zmiękną ściągamy je z kapusty (czynność tą powtarzamy kilkakrotnie, aż rozbierzemy całą kapustę). Następnie ryż mieszamy z mięsem mielonym oraz doprawiamy majerankiem, papryką słodką, solą i pieprzem. Gołąbki pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 50 minut.