foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia na przełożenie: - 500 g serka mascarpone - 300 ml śmietanki kremówki - 2 opakowania śmietan-fixu - słoiczek konfitury truskawkowej Stovit Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Banalne do zrobienia, nie wymaga wielu składników a jego smak możemy dopasować do swojego gustu wybierając swój ulubiony smak konfitury. Ja użyłam konfitury truskawkowej Stovit, która nie jest zbyt słodka i nie zawiera dużo cukru. Przed podaniem na każdy kawałek ciasta nałożyć jeszcze łyżeczkę konfitury. Kolejne lekkie ciasto, chyba najlżejsze ze wszystkich na blogu. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa blaty. Kremówkę ubić na sztywno z fixami.