Zupa cheeseburgerowa

Malgorzata
Zupy
28.09.2018 10:21
Zupa cheeseburgerowa

Składniki: 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 400 g mielonej wołowiny 4 łyżki masła 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 marchewka, starta na tarce 4-5 ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę 800 ml bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól i pieprz 1 szklanka śmietanki 36 % 300 g startego sera żółtego posiekana natka pietruszki do podania Przygotowanie: W większym rondlu umieść boczek i smaż na średnim do chrupkości, po czym przełóż go na talerz lub ręczniki papierowe i odstaw. English version Cheeseburger soup (5-6 servings) Ingredients: 100 g smoked bacon, chopped 400 g ground beef 4 tbsp butter 1 onion, chopped 1 carrot, shredded shredded 4-5 potatoes, peeled and cubed 800 ml chicken stock 1/2 tsp ground chilli 1 tsp dried basil 1 tsp dried oregano salt and pepper 1 cup double cream 300 g melting cheese, grated parsley for garnish Directions: Doprowadź całość do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu, aż ziemniaki zmiękną, przez około 10-12 minut. Zmniejsz temperaturę, dodaj masło i pokrojoną w kostkę cebulę i podsmaż do zeszklenia, przez około 5 minut. Dodaj resztę warzyw, podsmaż mieszając przez 7-10 minut i dodaj bulion drobiowy, chili, suszone zioła i dopraw solą i pieprzem. Zupa cheesburgerowa – bo ze składnikami, którymi cechuje się najlepszy cheeseburger 😉 Pyszna i sycąca, z mięsem mielonym, boczkiem i serem rozpuszczonym w śmietankowym bulionie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/zupa-cheeseburgerowa-cheeseburger-soup/