Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Orzechowe powidła śliwkowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Dla gości których uraczycie tymi powidłami, będzie na 100% obecność orzechów zaskakująca, możemy je wystawić na stół w miseczce jako dodatek do ciasta np. drożdżowego. Drugiego dnia, na pół godziny przed końcem gotowania, dodajemy miód do smaku i połamane orzechy na grube kawałki. Przepis beż użycia cukru tym razem w zupełnie starym stylu jednak z nowym dodatkiem w formie orzechów. Sposób wykonania Umyte wypestkowane śliwki wrzucamy do garnka i smażymy na małym ogniu, mieszając aż się rozpadną, następne miksujemy. Potrzebne składniki 2 kg śliwek węgierek miód do smaku 2 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich Łącznie: 4 godz. 30 min. Orzechowe powidła śliwkowe