Orkiszowe pierogi z jagodami bez cukru i jajek – wegańskie razowe ciasto na pierogi Pierogi z owocami to takie danie, które w lecie musi pojawić się w moim menu obiadowym, a w tym roku powstały orkiszowe pierogi z jagodami bez cukru i jajek 🙂 🙂 Orkiszowe pierogi z jagodami bez cukru i jajek – wegańskie razowe ciasto na pierogi Składniki na pełnoziarniste ciasto na pierogi 2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju lub oliwy Przepis na to proste wegańskie ciasto na pierogi możecie wykorzystać też jako bazę do innego farszu, zarówno z owocami, jak i wytrawnego. Do tych pierogów z jagodami świetnie sprawdził się też mój ulubiony ostatnio naturalny jogurt kokosowy z Lidla i chyba powstanie z nim kilka nowych przepisów 🙂 Odkąd spróbowałam ciasta na pierogi bez dodatku jajek, pierogi dużo lepiej się sklejają i można rozwałkować naprawdę bardzo cienkie ciasto. Jak przygotować ciasto na pierogi orkiszowe Ciasto najlepiej zagnieść przy pomocy miksera lub malaksera. Składniki na farsz jagodowy świeże lub mrożone jagody leśne ksylitol lub erytrytol do posłodzenia do podania: jogurt naturalny (ja użyłam kokosowego Planton z Lidla) Na środku wykładać jagody i zlepiać na kształt pierogów.