Sałatka z pęczakiem, tuńczykiem i czerwoną fasolką

Sałatki
24.09.2018 22:43
Sałatka z pęczakiem, tuńczykiem i czerwoną fasolką

Składniki: 1/2 szklanki kaszy pęczak 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym) 1 puszka fasolki czerwonej 1 czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 1 krótki ogórek 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól ziołowa, pieprz Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko (zgodnie z przepisem na opakowaniu) a następnie przelewamy na sitku zimną wodą. Do warzyw dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka oraz fasolkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/09/saatka-z-peczakiem-tunczykiem-i.html