Składniki (2 porcje): ok. 50 g liści młodego szpinaku, rukoli i botwiny* 20 winogron bezpestkowych 2 łyżki płatków migdałów Camembert o wadze 200 g Sos: 1 łyżeczka cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki musztardy Dijon 3 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pyszna sałatka z pieczonym camembertem, lekko pikantnym sosem i prażonymi migdałami <3 Danie idealne dla osób na diecie bezglutenowej oraz LOW FODMAP (więcej o diecie dowiesz się TUTAJ). 2. W między czasie na suchej, rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałów do lekkiego zrumienienia. Ser przekrawamy i delikatnie, ale sprawnie przekładamy na talerze (ser szybko zacznie wypływać ze środka). Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą dokładnie, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli.