Golonka po bawarsku

Beata
Obiad
22.09.2018 14:23
Golonka po bawarsku

Składniki 4 golonki wieprzowe przednie 1 łyżka majeranku 1 łyżka soli 4 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka słodkiej papryki Golonki włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby zakrywała mięso. Marynata 400 ml ciemnego piwa 2 duże cebule 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kminku Polecam Wam również przygotowanie takiej golonki dla swoich mężczyzn i nie tylko :) W zakładce MIĘSA znajdziecie również golonkę pieczoną na kapuście lub gotowaną. Dodać pozostałe składniki i gotować na wolnym ogniu przez około 2h. Po tym czasie wyjąć mięso z wody i wystudzić. Przełożyć golonki do naczynia żaroodpornego, obłożyć cebulą z marynaty i wlać na golonki pozostała część. Piwo wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cebulą pokrojoną w piórka, papryką, kminkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/09/golonka-po-bawarsku.html