Składniki na sos: 400 g jogurtu greckiego 1/2 świeżego ogórka, obranego, drobno posiekanego* 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sok z 1/2 limonki 1/2 papryczki chilli, drobno posiekanej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 pęczek świeżej kolendry, drobno posiekanej sól, świeżo mielony pieprz Składniki na cebulkę: 3 czerwone cebule, pokrojone w pół-krążki sok z 1/2 limonki 1 łyżka oliwy z oliwek Składniki na kotleciki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 400 g białej fasoli z puszki (po odsączeniu ok. 200) 3 dymki (biała i zielona część), drobno posiekanych 1/2 papryczki chilli, drobno posiekanej 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki 1 czubata łyżeczka przyprawy curry 1 pęczek świeżej kolendry, drobno posiekanej 3 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sól, świeżo mielony pieprz Przekładamy na talerz. 4. Kawałki tortilli wrzucamy na chwilę na patelnię, tylko po to żeby je podgrzać aby zmiękły, ale nie podsmażyły. Pyszny kebab z mielonego mięska, z dodatkiem białej fasoli, świeżej kolendry, czerwonej cebulki i aromatycznych przypraw, a wszystko zawinięte w tortillę i podane z jogurtowo-ogórkowym sosem. Cebulę skrapiamy sokiem z limonki i oliwą z oliwek, odstawiamy na bok. Zaczynamy od przygotowania mięsa: białą fasolę dokładnie przepłukujemy pod bieżącą wodą i odstawiamy na chwilę na bok do odsączenia. Na kawałek tortilli wykładamy trochę posiekanej kapusty, na nią kotlecik, cebulkę, a całość polewamy sosem. Zagniatamy na jednolitą masę i wstawiamy do lodówki na 15 minut.