Zupa koperkowa z białą kiełbasą

kardamonovy

Zupy

17.09.2018 9:03

Zupa koperkowa z białą kiełbasą

Składniki: 1,5 l wody 2 surowe białe kiełbasy 2 pęczki koperku 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 3 ziemniaki mały kawałek selera 1 cebula mały kubek jogurtu naturalnego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz (przepis na 4-5 porcji) Marchewki, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na największych oczkach. Z kiełbas pozbywamy się skór, z mięsa formujemy średniej wielkości kulki, wrzucamy je do garnka i obsmażamy ze wszystkich stron (bez dodatkowego tłuszczu). Podobne przepisy: Zupa koperkowa z ziemniakami i jajkami Zupa koperkowa z lanymi kluskami Zupa koperkowa z makaronem Pod koniec smażenia dodajemy starte warzywa, obrane i pokrojone w średnią kostkę ziemniaki i cebulę, wszystko smażymy na wolnym ogniu około 5 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-koperkowa-z-biala-kielbasa/