English version Cheesy steak sandwich with mushrooms (4 sandwiches) Ingredients: 400 g steak salt and pepper oil 4 buns of your choice fresh leaves of your choice 4 slices of Maasdamer cheese Ingerdients for balsamic mushrooms: 1 large onion thinly sliced 250 g mushrooms thinly sliced 1 garlic cloves, minced 2 tbsp b alsamic vinegar Ingerdients for honey mustard dressing: 1 tbsp mustard 1 tbsp mayonnaise 1 tbsp honey 1 tbsp lemon juice 2 tbsp olive oil Preparation: Using a sharp knife, lightly score steak on both sides in a crosshatch pattern, season generously with salt and pepper, then rub all over with vegetable oil. Składniki: 400 g ulubionego steka wołowego sól i pieprz olej 4 wybrane bułki, przekrojone wzdłuż na pół ulubiony mix sałatowy 4 plasterki sera Hochland Maasdamer Składniki na balsamiczne grzyby: 1 duża cebula, pokrojona w cienkie plasterki 250 g pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 2 łyżki octu balsamicznego Składniki na sos miodowo-musztardowy: 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Ostrym nożem natnij steka z obu stron delikatnie w kratkę i natrzyj go porządnie solą i pieprzem, po czym natrzyj olejem. Na to wyłóż sałatę, grzyby, pokrojonego w cienkie plasterki steka, na to ser i wierzch bułki, po czym polej jeszcze odrobiną sosu. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, włóż steka i i smaż odwracając co jakiś czas przez 8-10 minut, aż będzie średnio wysmażony (termometr kuchenny powinien wskazywać 60-65 C w środku steka). To make the balsamic mushrooms, heat pan over medium heat, add oli mushrooms and onionsand cook until lightly browned, add garlic, season to taste and add the Balsamic vinegar then remove from the heat and set aside. W celu przygotowania grzybów, rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu, dodaj olej, grzyby i cebulę i podsmaż do lekkiego zarumienienia. Pyszna i sycąca kanapka z soczystym stekiem, cudownymi balsamicznymi pieczarkami, serem żółtym Maasdamer od Hochland i sosem miodowo-musztardowym z pewnością zachwycą każdego. Następnie dodaj czosnek, dopraw do smaku solą i pieprzem po czym dodaj ocet balsamiczny, chwilę jeszcze podsmaż i zdejmij z ognia.