Sernik z dynią i polewą z palonej białej czekolady - JESIENNY HIT!!

Kasia
Ciasta
14.09.2018 6:28
Sernik z dynią i polewą z palonej białej czekolady - JESIENNY HIT!!

Sernik z dynią i polewą z palonej białej czekolady – składniki: 100 g herbatników z mąki pełnoziarnistej 70 g rozpuszczonego masła 800 g białego sera 300 g dyni (obrany i upieczony! kawałek) 1 jajko 1 opakowanie proszku budyniowego 1 szklanka cukru skórka otarta z 1 pomarańczy 200 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki odrobina masła do posmarowania formy Gdy sernik z dynią jest przestygnięty, przygotować sos z palonej białej czekolady. Sernik z dynią i polewą z palonej białej czekolady – wykonanie: Przepis złożyłam z prostych składników, tak, by ciasto zbyt nie opadło i by nikt nie miał trudności z sernikiem, który przez wielu uważany jest za problematyczny wypiek. Sernik z dynią i polewą z palonej białej czekolady Podkreślony zapachem cytrusów i zwieńczony polewą z białej palonej czekolady sernik, to prawdziwy rarytas dla podniebienia. W naczyniu połączyć ze sobą ser wraz z dynią, proszek budyniowy, jajko, skórkę pomarańczową oraz cukier. Ser wraz z dynią przetrzeć przez sito o drobnych oczkach, tak aby był gładki i o jednolitej konsystencji. Sernik z dynią to przepis idealny na zbliżającą się jesień. Dlatego postanowiłam dodać ją do tego prostego serniczka w formie polewy, z kremówką, co bardzo Wam polecam! Oczyszczony kawałek 300 g dyni pieczemy w piekarniku około 30 minut, aż będzie miękki. Herbatniki rozkruszyć i połączyć z rozpuszczonym masłem za pomocą miksera. Dodam jeszcze tylko, że uwielbiam smak palonej białej czekolady.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2018/09/sernik-z-dynia.html